Guy Henckens
Guy Henckens – Leading Expert

“Modelleren blijft één van de leukste dingen om te doen!”

Maak kennis met Guy!

Leading Expert Guy Henckens, heeft met meer dan 20 jaar ervaring, een hoop bijgedragen aan de groei van team Stedelijk Water binnen Aveco de Bondt. We kunnen hem omschrijven als een sociale technicus met een berg aan kennis, die graag met mensen samenwerkt om mooie projecten te realiseren. Hoe ziet zijn tijd eruit bij Aveco de Bondt?

Het is alweer zes jaar geleden dat Guy bij Aveco de Bondt begon als teamleider van de afdeling Stedelijk Water. Met een geschiedenis als afgestudeerd rioleur aan de TU Delft, heeft hij zich ontwikkeld in het werkveld tot een echte specialist. Hij begon zijn carrière in Deventer bij een adviesbureau, werkzaam als adviseur riolering. Zijn tijd in deze waterrijke stad bracht hem niet alleen de nodige werkervaring, maar hier ontmoette hij ook zijn vrouw. Na een aantal jaar verhuisden ze terug naar Brabant waar zij samen een gezin stichtten.

Guy ging aan de slag bij het Waterschap Brabantse Delta, eerst als beleidsmedewerker en later als programma manager. In deze functies kwam zijn allround karakter goed van pas, en heeft hij naar eigen zeggen hier met veel plezier gewerkt. Toch miste hij het bedrijfsleven en maakte na een korte tussenstop bij een ander commercieel bedrijf zijn intrede bij Aveco de Bondt, op aandragen van een oud collega uit het vak.

“Ik had het meteen naar mijn zin toen ik hier begon. Je krijgt veel vrijheid en ruimte om je werk uit te voeren. Het is een mensgerichte organisatie en je doet het écht samen met je collega’s. In mijn carrière heb ik me zowel beziggehouden met de inhoud als het proces, maar als ik moet kiezen wat ik het leukste vind, dan is dat toch echt wel modelleren.”  

Modelleren is een goed voorbeeld van één specifiek onderdeel wat doorontwikkeld is door Guy binnen zijn team Stedelijk Water. Door in het team te investeren, zodat zij onder andere dit soort vaardigheden konden leren, leverde hen dit een sterke kennisbasis op. Hij is een ambitieuze duizendpoot die zowel zichzelf als ook zijn teamleden wil stimuleren om te blijven ontwikkelen.

“Inhoudelijk ben ik niet eens per se zo erg gegroeid, maar je wil altijd uitdaging blijven houden. Voor mij zit dat in het binnenhalen van landelijke projecten, waarmee we Aveco de Bondt echt op de kaart kunnen zetten. Ik vind het belangrijk om mijn netwerk uit te breiden en samen met mensen integrale werkrelaties op te bouwen. Dit vertaalt zich vanuit mijn rol als Leading Expert naar het uitdragen van de juiste uitstraling voor Aveco de Bondt, maar ik zoek ook de verbinding met overige disciplines zoals grondwater, bodem en infra.

Waar ik super enthousiast van word is dat deze functie bestaat. Het feit dat je als inhoudelijke in het leiderschapsteam kan zitten, vind ik hartstikke goed. In deze rol kan je goed uiten hoe je over bepaalde zaken denkt en je bent heel betrokken bij de organisatie. Op dit moment is mijn ambitie om wat meer evenwicht aan te brengen in de verschillende rollen die ik op dit moment bekleed, zodat ik dit in de toekomst kan blijven doen!”

Naast zijn actieve rol binnen Aveco de Bondt, geeft Guy ook graag les aan zowel werkenden in de waterwereld als aan studenten van het HBO en de Universiteit. Gastlessen, lezingen en cursussen zijn voor hem een inspirerende manier om in contact te staan met mensen die dezelfde passie en interesse hebben voor het vak. Dan vraag je jezelf toch stiekem af of er nog ruimte is voor wat vrije tijd? Dit vult hij dan ook graag in door het spelen van een potje schaken samen met zijn zoon of ja je leest het goed, een sportieve sessie Pencak Silat (Indonesische vechtkunst). We kunnen nog wel even doorgaan over al zijn unieke bezigheden, maar als we dan toch moeten afsluiten Guy?

“Ik ben erg blij waar ik nu zit, Aveco de Bondt is een hele fijne organisatie met leuke collega’s. Ik wil toch graag benoemen dat ik trots ben op het team Stedelijk Water, het zijn stuk voor stuk harde werkers die zich altijd 100% inzetten.”